Sățioasă și atât de delicioasă, ciorba de cartofi cu tarhon este perfectă pentru zilele când dorim să ne răsfățăm cu ceva bun și hrănitor, dar și pentru zilele de post. Nu este deloc un preparat complicat, mai este și ieftină și se pregătește în scurt timp. Pentru a prepara o ciorbă de cartofi cu tarhon cât mai aromată e bine să puneți chiar de la început două rămurele de tarhon în oțet atât cât să le cuprindă. Mai apoi puteți pregăti și celelalte ingrediente necesare, și anume patru-cinci cartofi, o ceapă, un morcov, o rădăcină mică de țelină, o jumătate de pastârnac, o jumătate de pătrunjel rădăcină, un ardei și sare. Se vor curăța toate legumele, se spală și se taie după preferință. Într-o oală cu trei litri de apă și un praf de sare se pun la fiert toate legumele, cu excepția cartofilor care se vor ține într-un bol cu apă rece până în momentul folosirii. De abia după ce legumele au fiert aproape în întregime, se adaugă în oală și cartofii tăiați cuburi. Vom lăsa ciorba să mai fiarbă timp de 20 de minute. La final, vom gusta ciorba de sare și o vom aromatiza cu tarhonul tăiat mărunt și cu oțet. Ciorba de cartofi cu tarhon poate fi pregătită și cu puțină afumătură și se servește deseori cu smântână.
Sursă foto – https://liveruralnl.com