Ciorbă de burtă ardelenească

Cu toate că se prepară ceva mai greu în comparație cu alte ciorbe și supe, ciorba de burtă ardelenească vă răsplătește pentru fiecare minut petrecut în fața aragazului. Și ca să vă iasă o ciorbă deosebit de gustoasă, pe lângă o burta de vacuță curățată și spălată în cinci rânduri de apă cu oțet, mai aveți nevoie și de un kilogram sau două de oase de vită cu măduvă. Se opăresc oasele și burta în două rânduri de apă, așa încât să obțineți oase curate și burtă fără piele și alte impurități. Odată curate, se pun la fiert oasele, burta tăiată în bucăți mici și câteva legume curățate și lăsate întregi, precum o ceapă, doi morcovi, un pâstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o felie mică de rădăcină de țelină. Se fierb câteva ore, până când burta este moale, iar legumele se îndepărtează. Într-un bol, se amestecă 5 gălbenușuri de ou cu 400 grame de smântână și o lingură de făină. Se diluează acest amestec cu zeamă, apoi se toarnă în oală treptat, pentru a preveni tăierea ciorbei. Se gustă de sare și de piper, se mai lasă să clocotească puțin, apoi stingeți focul. Ciorba de burtă ardelenească se aromatizează cu oțet și se poate servi cu smântână, mujdei de usturoi sau ardei iute.

Sursă foto – http://ravensnest.eu

Ai ceva de adăugat?...

*