O supă cremă de morcovi reprezintă alternativă delicioasă prin care poți asigura aportul de beta caroten necesar organismului nostru. Supa cremă de morcovi este ideală atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

INGREDIENTE Supă cremă cremă de morcovi:
- 2 cepe mici
- 900 g morcovi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper
- puțin ghimbir dat pe răzătoare
- 250 ml apă
- 250 ml supa de pui/legume
- 100 ml smântână
MOD DE PREPARARE Supă cremă de morcovi:
1. Ceapa tocată mărunt și morcovul tăiat cubulețe de aproximativ 1 cm vor merge într-o cratiță cu ulei încins, la foc mediu.
2. Aceste două ingrediente se gătesc pentru câteva minute, maxim 10, amestecând din când în când.
3. Se adaugă sarea, piperul, ghimbirul, apa și supa și se fierb încet, 25 de minute, acoperite.
4. Când morcovul s-a înmuiat, se înlătură cratița de pe aragaz și se lasă să se răcească, măcar 5 minute.
5. Se adaugă smântâna, se amestecă bine apoi se transformă în supă cremă de morcovi cu ajutorul unui blender de mână.
6. Compoziția se întoarce pe aragaz până când supa cremă de morcovi atinge punctul de fierbere.
Știați că?
–
Specific supă cremă de morcovi:
Internațional
Tipul supei cremă de morcovi:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă de morcovi:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de morcovi:
30-60 minute
Complexitate preparare supa cremă de morcovi:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.